Boros Kata

pszichológus, integratív gyermekterapeuta, RDI konzulens

Az ELTE pszichológia szakán 2009-ben végeztem. Egyetemi éveim alatt 3 éven keresztül a Flóra Alapítványnál önkénteskedtem, ahol autizmussal élő és halmozottan sérült gyerekek és fiatal felnőttek komplex fejlesztésével foglalkoztunk. A diploma megszerzése után egy budapesti gyermekotthonban helyezkedtem el, ahol 2012-ig dolgoztam. Ez idő alatt végeztem el az integratív gyermekpszichoterápiás képzést (Integratív Pszichoterápiás Egyesület), amelynek köszönhetően munkám során egy sokszínű eszköztárat használok. 

Több év látókör tágító világjárás (2012-2018) után egyéni vállalkozóként folytatom a tevékenységem. Jelenleg a szegedi Napsugaras Egészségházban fogadom a hozzám fordulókat, és online formában is dolgozom.

Az utóbbi években a Magyar Komplex Pszichoterápiás Egyesület komplex integratív terapeuta képzésén veszek részt, melynek köszönhetően a módosult tudatállapotokkal való munkát is alkalmazom a pszichológiai tanácsadás során.

Az elmúlt években egyre több család keresett meg autizmus spektrum zavarral élő gyermekükkel kapcsolatban. Úgy gondolom, hogy az autizmussal élők terápiás ellátásában kevés a jól használható hatékony módszer. Ez ösztönzött arra, hogy újabb képzésbe fogjak ezen a területen. A Relationship Development Intervention nevű amerikai módszert tanultam (2021-2023), amivel tapasztalatom és tudásom szerint rendkívül jó eredményeket lehet elérni az autizmussal élők támogatásában és családjuk életminőségének javításában.

Igyekszem minden hozzám forduló személyt vagy családot egyedi bio-pszicho-szociális valójában látni és támogatni a fejlődésben.

Két kisfiam van. A saját bőrömön is tapasztalom a szülőséggel járó örömöket és kihívásokat.

Forduljanak hozzám bizalommal!

Bejelentkezéshez kérjük, hívja a terapeutát, vagy írjon neki e-mailt, vagy az űrlap valamennyi rubrikájának kitöltésével küldjön neki üzenetet itt!

Használt terápia

Gyermekpszichológia

 

Az integratív szemléletű gyermekterápia elsősorban a játékterápiára épül, amit a meseterápia, serdülődráma, gyermekpszichodráma, művészetterápia, tranzakcioanalitikus gyermekterápia és módosult tudatállapot alapú technikák egészítenek ki.

A foglalkozások során olyan légkör megteremtésére törekszem, melyben a gyerekek „sérülései” hatástalaníthatók. Lehetőséget nyújtok az indulatkiélésre, és segítem a gyerekeket abban, hogy feldolgozzák élményeiket, megéljék érzéseiket,...

Pszichológiai tanácsadás felnőttek számára

A pszichológiai tanácsadáson szívesen látok olyan felnőtteket, akik szeretnének aktívan tenni azért, hogy életük kiegyensúlyozottabbá váljon. A tanácsadáson lehetőség nyílik különböző egyszerű tudatosságot fokozó gyakorlatok, relaxációs technikák (pl. autogén tréning) elsajátítására, és az önismeret elmélyítésére, mely folyamatban a módosult tudatállapotot is segítségül hívjuk.

Egy alkalom 50 perces.

Ár: 10000 Ft / alkalom

 

Relationship Development Intervention (RDI; kapcsolat fejlődési intervenció)

Az RDI módszerrel azokat a gyerekeket, serdülőket és felnőtteket támogatom, akik autizmus spektrum zavarral élnek. A módszert más idegrendszeri eredetű problémák támogatásában is alkalmazom (pl. ADHD). 

Az RDI nem csak egy módszer, hanem egy tudományos eredményeken nyugvó, alapjaiban új szemléletmód is. 

Az autizmussal élők hiányosságait nem kell leküzdhetetlen akadályoknak tekintenünk. Tekinthetjük őket olyan fejlődési kihívásoknak, amik legyőzhetők, ha megfelelő fejlődési...