Dr. Kiss Eszter

Homeopata, antropozófus orvos

Szegeden végeztem az orvosi tanulmányaimat, majd néhány év klinikai és gyógyszeripari tapasztalat után találtam meg a holisztikus orvoslások között elsőként a homeopátiát. Fontos számomra, hogy a betegséget ne csak fizikai tünetek összességeként értelmezzem, hiszen azt láttam, hogy ez nem vezet tartós, gyógyszerek szedése nélküli gyógyuláshoz. A klasszikus homeopátia elveit és iránymutatását a MHOE képzésein sajátítottam el, majd gyermekeim waldorfos tanulmányai során megismerkedtem az antropozófiával, és 2016-ban végeztem az Antromedicart egyesület orvosképzésén. Az esetfelvételek során a teljességre törekszem. Szeretném megérteni az embert a betegség mögött. Emellett természetesen teljesen elfogadom és alkalmazom a nyugati, akadémikus orvoslás vívmányait és előnyeit. A diagnosztikai módszerek elengedhetetlenek a problémák feltárásához, valamint adódhat olyan helyzet, amikor szükség van gyógyszeres kezelésre.

 

Első alkalom: 90 perc

Ár: 12000 Ft

Kontroll vizsgálat: 45 perc

Ár: 6000 Ft

 

 

 

Bejelentkezéshez kérjük, hívja a terapeutát, vagy írjon neki e-mailt, vagy az űrlap valamennyi rubrikájának kitöltésével küldjön neki üzenetet itt!

Ajánlott foglalkozások

ld. Eseménynaptár

Napsugaras Fonó

A 2018/19-es tanévben megújul a Napsugaras Fonó. Minden hónapban valami újjal, valami évszakhoz illővel várjuk az érdeklődőket. A foglalkozások mindig 17-20 óráig tartanak, amennyiben másként nem jelezzük.

Szeptember 28-án a Négy Vándor kézművescsapattal lehet gyönyörű tűnemezelt tündéreket, egyszerűbb figurákat készíteni.

Október 26-án Gubányi Eszter waldorf pedagógus segítségével lehet a Márton napi manókat elkésziteni.

November 30-án, éppen Advent előtt Krizsán Timi, waldorf pedagógus segít az adventi koszorúk elkészítésében.

December 07-én Nyerges Ágnes kézműves, zsűrizett babakészitővel filcállatok varrásába fogunk, amelyek akár a kis Jézus állhatják körül, akár a fa alá is készülhetnek a gyermekeknek ajándékul.

Március 22-én ismét Gubányi Eszterrel hajtogatunk kedves kis origami dobozkákat.

Április 12-én pedig együtt készülünk Húsvétra, egy kis tojásfestéssel. Ha van írókád, ne hagyd otthon! Ha nincs, majd adunk mi, de ha a berzselés tetszik jobban, akkor ilyen technikával is készítheted a tojásaidat.

 

Az egyes programok hozzájárulási költsége az alapanyag mennyiségétől, milyenségétől függ. A részletek (időpont, ár, regisztráció) tekintetében minden megtalálhatö a kezdőlapon az Eseménynaptárban. 

Minden hónap első keddje 17:00-20:00 óráig

Műhelymunka

2018. október 04. – Dr. Kiss Eszter és Virág Tibor: A temperamentumok és az elemek kapcsolata

A műhelymunka során a zenei megélés mellett az orvosi vonatkozások megismerésére is sort kerítünk.

2018. november 06. – Rácz Rita Cecíilia: Beszédművelés és beszédművészet

Az emberi mivoltunkat meghatározó beszédet ismerjük meg a lénytagok vonatkozásában és éljük át ennek a jelenségnek a szépségét és nehézségét.

2018. december 04. – Dr. Kiss Eszter: Gyógyszerkészítés

Hogyan válik egy ásvány vagy növény gyógyító szubsztanciává? A műhelymunka gyakorlati jellegű, a gyógyszer triturálásának folyamata által a természet anyagaiból kibomló gyógyító erőt tapasztaljuk meg.

2019. január 08. – Almási Katalin: Ita Wegman élete I.

Ita Wegman és Rudolf Steiner kapcsolata és közös munkája számos olyan impulzust hordoz, amely a közösségek alakulásában, az antropozófus gondolkodású emberek csoportjának fejlődésében fontos útmutatás lehet. Az Ita Wegman biográfiáját leíró kötetek fordítója, Almási Katalin segít nekünk egy három alkalmas műhelymunka során feldolgozni, hogy mi is ez az impulzus és hogyan válhat egy közösség javára.

2019. február 05. – Almási Katalin: Ita Wegman élete II.

2019. március 05. – Almási Katalin: Ita Wegman élete III.

2019. április 02. – Egri Ágnes – Felnőttmese

Hogyan gyógyítanak a mesék? A Ligetszépe meseterápia művelőjeként Egri Ági egy felnőtt meseterápiás foglalkozás alkalmával mutatja be a módszer hatékonyságát.

2019. május 07. – Lőrincz Zsuzsanna – Térdinamika

A mozgásterápia hatékonysága a Bothmer és az euritmia tekintetében jól ismert. A Spatial Dynamics, azaz a Térdinamika a mozgó testet a test, a tér és a tudatosság egybefolyó egységeként látja. Az ebben való megismerést és elmélyülést segíti Zsuzsi.

 

A műhelymunkák mindig a hónap első keddjére esnek, 17-20 óráig tartanak a Napsugaras Házban (májusban reméljük egy külső szabad téren). Részvételi díj: 2000 Ft/fő. A tervezhetőség miatt érdemes bejelentkezni a napsugarasegeszseghaz@napsugarasegeszseghaz.hu emailcímen.

Használt terápia

Homeopátia, antropozófus orvoslás

A homeopátiás (antropozófus terápiás) találkozás során az első alkalommal egy hosszú beszélgetésre és egy alapos vizsgálatra kerül sor. Az orvosi leleteket, a panaszokat és testi/lelki/mentális tüneteket részletesen átbeszéljük, kitérve a legapróbb részletekre. Fontos számos - a beteg számára talán furcsa - alkati sajátosság is, úgy, mint alvási szokások, étkezési preferenciák, hőháztartás, izzadékonyság stb. Ez az első alkalom egy-másfél órát vesz igénybe.

Integrált (a nyugati...