Rácz Réka

Gyógytornász, gyógymasszőr

Gyógytornász diplomámat 10 éve szereztem meg a Szegedi Tudományegyetemen, azóta rengeteg emberrel sikerült találkoznom munkám során, nagy tapasztalatot szerezve mozgásszervi panaszok gyógyításában. 

Az iskolát befejezve is folyamatosan képzéseken veszek részt, hogy frissítsem, rendezzem tudásomat, így a világ több területére eljutottam. Jártam Indiában, ahol elsajátítottam az ayurvedikus masszázs alapjait és mélyítettem tudásomat a vízi relaxációs masszázsok terén. Hazajőve megtanultam a kinezio tape ragasztási technikáit, és a Dorn és Breuss masszázst, melynek segítségével az elfordult csigolyákat lágyan a helyükre lehet forgatni, így enyhíteni a fájdalmat derékben, hátban, nyakban, vállakban.

Nyitott vagyok az alternatív gyógyítási módszerekre, a megelőzésre és a gyógyszerek, műtétek elkerülését segítő eljárásokra.

 

Igénybe vehető terápiák:

 

Svéd masszázs

Lazító, fájdalomcsillapító masszázs, amit kiegészítek manuálterápiás csigolya, borda és medence mobilizációs elemekkel, ami nagyon jól csökkenti a vállfájdalmat, nyaki panaszokat, vagy esetlegesen alsó végtagba kisugárzó fájdalmat, valamint triggerpont masszírozással, helyi fájdalom azonnali csökkentésére. Szükség szerint bármely ízület mobilizációját elvégzem.

Magam által kevert kókuszolaj alapú illoolajos masszázsolajat használok, ami amellett hogy nagyon jól táplálja a bőrt, regenerálja azt és hipoallergén, Aromaterápiát is viszek a masszázsba.

Feszes, letapadt izmok felszabadítására gumiköpölyt használok, ami jó narancsbőr eltávolítására is, a zsírcsomók összetörésével, így méregtelenítésre is használható.

A kezelés időtartama: 60 perc

Ár: 8000 ft

 

Dorn és Breuss masszázs

Kifejezetten a gerinc területére eső és oda vetülő testi, szellemi és pszichés elváltozásokat oldó kezelés. A csigolyák mozgékonyságát és szabadságát állítja helyre egy meghatározott menetrend szerint. A kezelés elemei a részletes statikus vizsgálat, a statika helyreállítása lentről felfelé haladva nyújtással, lazítással, aktív és passzív mozgatással, majd egy önkorrekciós gyakorlatsor következik (amelyet a páciens is önállóan végezhet a helyreállított állapot fenntartása érdekében), végül pedig egy speciális Breuss masszázs, amely a porckorongok és gerincközeli izmokat érinti.

A kezelés időtartama: 60 perc

Ár: 8000 ft

 

Ayurvédikus masszázs

Az ayurvéda Indiából származó, ősi gyógyászat, melynek egyik alapeleme a masszázs. Lágy és erőteljes mozdulatok váltják egymást a masszázs során, átjárva a test mélyebb és felületesebb részeit, megérintve nem csak a testi szinteket. A nyugalom megteremtéséhez és a teljes regenerációhoz szükségesek még az autentikus indiai olajok. Textúrájukkal, illatukkal, hőmérsékletükkel segítenek helyreállítani az energetikai egyensúlyt. Mozgásszervi, emésztőszervi, keringési panaszok esetében, stressz, túlzott igénybevétel és egyéb szorongások esetén is igen hatékony gyógyulási forma. Jót tesz ezen kívül bárkinek, aki egészségesnek érzi ugyan magát, de szeretne egy órára elszakadni a civilizációtól és utat találni magához, belső hangjához.

A kezelés időtartama: 60 perc

Ár: 10000  Ft

 

Egyéni gyógytorna

Hátfájdalom, lábba sugárzó fájdalom, nyakfájdalom, vállfájdalom esetén sokszor nem elég a lazító, relaxáló, keringést fokozó masszázs. A probléma gyakran újra fellép rossz testtartás, tartós ülőmunka vagy hosszan fennálló stresszhelyzet esetén. A rendszeres testmozgás aktív részvételt kíván a pácienstől, ezzel tevkény részese lesz saját kezelésének. A gyógytorna rendszeres végzésével tartóssá tehető a fájdalommentes élet. 

Egy mozgásszervrendszeri felmérést követően egyéni mozdulatsort állítunk össze, használva a McKenzie torna elemeit.

Ár: 5000 Ft/fél óra, 8000 Ft/óra

 

Gyermek gyógytorna (lúdtalp- és gerinctorna)

Sok gyermeknél szemmel látható, másoknál a védőnői tanácsadáson diagnosztizálnak talpi harántboltozat süllyedést, gerincferdülést, izomgyengeséget. A lúdtalpat sokszor talpbetéttel, szupinációs cipővel próbálják meg "kezelni", de sajnos ezzel nem oldódik meg a probléma. A tartós és valódi megoldást ebben az esetben gyógytorna oldhatja meg. A gyerekek a torna során játékos, vicces gyakorlatokat végeznek, amelyek megerősíti a meggyengült izmokat.

A feladatok során olyan tapintás- és érzékelésgyakorlatok is előkerülnek, amik nem csak az izmok, ízületek megerősítésében segítenek, hanem az idegrendszert is jótékonyan fejlesztik.

A kezelés időtartama: 45 perc

Ár: 5000 Ft

Bejelentkezéshez kérjük, hívja a terapeutát, vagy írjon neki e-mailt, vagy az űrlap valamennyi rubrikájának kitöltésével küldjön neki üzenetet itt!

Használt terápia

Gyógytorna

ízületi panaszai vannak? Nem tudja, hogy merre induljon? Ortopédia, reumatológia, vagy egy masszázs elegendő lenne?

Kérjen szakszerű segítséget! Rácz Réka gyógytornász egy alapos állapotfelmérést követően összeállítja a szükséges, végleges megoldást hozó terápiát, illetve felméri az orvosi segítség szükségességét.

A terápiás terv végül tartalmazza a megfelelő elemeket: speciális, egyénre szabott gyógytornát az erősítendő izmoknak, lazító masszázst vagy köpölyt a feszült...

Relaxáló és lazító-fájdalomcsillapító masszázs

Érdemes néha kiszakadni a hétköznapok fárasztó rohanásából, és átadni magunkat egy kényesztető, lazító kezelésnek. Rácz Réka gyógytornász, masszőr szakértő mozdulatokkal lazítja le a feszült izmokat és biztosít egy órán át tartó kellmes kikapcsolódást. Lehet választani hagyományos, lazító svédmasszázst, vagy autentikus, harmonizáló, testre-lélekre ható ayurvédikus masszázst. A kezelések során természetes anyagokból készült masszázsolajat használunk, amely ápolja a bőrt, illóanyagaival pedig...