Minden hónap első keddje 17:00-20:00 óráig

Műhelymunka

2018. október 04. – Dr. Kiss Eszter és Virág Tibor: A temperamentumok és az elemek kapcsolata

A műhelymunka során a zenei megélés mellett az orvosi vonatkozások megismerésére is sort kerítünk.

2018. november 06. – Rácz Rita Cecíilia: Beszédművelés és beszédművészet

Az emberi mivoltunkat meghatározó beszédet ismerjük meg a lénytagok vonatkozásában és éljük át ennek a jelenségnek a szépségét és nehézségét.

2018. december 04. – Dr. Kiss Eszter: Gyógyszerkészítés

Hogyan válik egy ásvány vagy növény gyógyító szubsztanciává? A műhelymunka gyakorlati jellegű, a gyógyszer triturálásának folyamata által a természet anyagaiból kibomló gyógyító erőt tapasztaljuk meg.

2019. január 08. – Almási Katalin: Ita Wegman élete I.

Ita Wegman és Rudolf Steiner kapcsolata és közös munkája számos olyan impulzust hordoz, amely a közösségek alakulásában, az antropozófus gondolkodású emberek csoportjának fejlődésében fontos útmutatás lehet. Az Ita Wegman biográfiáját leíró kötetek fordítója, Almási Katalin segít nekünk egy három alkalmas műhelymunka során feldolgozni, hogy mi is ez az impulzus és hogyan válhat egy közösség javára.

2019. február 05. – Almási Katalin: Ita Wegman élete II.

2019. március 05. – Almási Katalin: Ita Wegman élete III.

2019. április 02. – Egri Ágnes – Felnőttmese

Hogyan gyógyítanak a mesék? A Ligetszépe meseterápia művelőjeként Egri Ági egy felnőtt meseterápiás foglalkozás alkalmával mutatja be a módszer hatékonyságát.

2019. május 07. – Lőrincz Zsuzsanna – Térdinamika

A mozgásterápia hatékonysága a Bothmer és az euritmia tekintetében jól ismert. A Spatial Dynamics, azaz a Térdinamika a mozgó testet a test, a tér és a tudatosság egybefolyó egységeként látja. Az ebben való megismerést és elmélyülést segíti Zsuzsi.

 

A műhelymunkák mindig a hónap első keddjére esnek, 17-20 óráig tartanak a Napsugaras Házban (májusban reméljük egy külső szabad téren). Részvételi díj: 2000 Ft/fő. A tervezhetőség miatt érdemes bejelentkezni a napsugarasegeszseghaz@napsugarasegeszseghaz.hu emailcímen.

A program gazdája

Dr. Kiss Eszter

Homeopata, antropozófus orvos

Szegeden végeztem az orvosi tanulmányaimat, majd néhány év klinikai és gyógyszeripari...

Jelentkezéshez kérjük, hívja a terapeutát, vagy írjon neki e-mailt, vagy az űrlap valamennyi rubrikájának kitöltésével küldjön neki üzenetet itt!