Biográfiai munka

 

A biográfiai munka egy, az antropozófia emberképén alapuló önismereti módszer. A hétéves fejlődési ciklusok törvényszerűségeit és az ember négyes tagoltságát szem előtt tartva a biográfiai munkával megvizsgálható az egész életút, vagy csak egyes fontos élethelyzeteknek a tágabb összefüggései.

 

Mikor, mire jó a biográfiai munka?

 

Életszakaszváltás okozta krízishelyzetekben

Erőforrások feltárására

Életkérdések vizsgálatára 

Egy kihívást jelentő élethelyzet (pl. betegség) nagyobb összefüggésekben való elhelyezésére, értelemkeresésre és a továbblépési lehetőségek melgtalálására

Életünk fő mozgatórugóinak megtalálására – mik a fő megvalósítandó törekvéseink az életben? 

Az életút tudatos alakítására: Honnan indultunk? Mit kell megtanulnunk? Milyen irányba tartunk? Milyen kihívásokra számíthatunk a továbbiakban?

 

Hogyan zajlik a biográfia munka?

 

A folyamatot az első alkalommal mindig egy tájékozodó beszélgetéssel indítjuk.

Megbeszéljük, mi az az élethelyzet, nehézség, kérdés, amit a fókuszba állítunk majd. Amikor letisztázódik, pontosan mivel fogunk dolgozni, kezdetét veheti a munka fázis, amely az alkalmazott módszertől függően kb 4-10 alkalmat vesz igénybe. A megélt életút hossza befolyásolja és növelheti a munkaszakasz hosszát.

A folyamatot mindig egy összegző, lezáró alkalommal fejezzük be.

 

Ár: 8000 Ft/ alkalom, egy alkalom 60 perc

Szakértőnk

Hamar Lilla

pszichológus, biográfiai munka kísérő

A Károli Gáspár Református Egyetemen végeztem a pszichológia alapképzésemet, majd a Debreceni...

Ha több információt szeretne kérni a terápiáról, illetve be szeretne jelentkezni, kérjük, hogy az űrlap valamennyi rubrikáját töltse ki!