Fürdőterápia - Jungebad

A Jungebad egy speciális olajdiszperziós fürdő. A kádba egy készülékkel diszpergált olajos vizet engedünk, amelyben azután vagy egy pihentető/szépítő/relaxáló/melegítő/gyógyító fürdőt vesz a páciens, vagy még kiegészítjük egy víz alatti, puha kefés dörzsöléses masszázzsal. Ez a kellemes masszázs tovább fokozza a páciens számára egyedileg, személyesen, az alkatához vagy problémájához kiválasztott olaj felszívódásának mértékét.

A terápiához használt olaj 100%-ban tiszta, Demeter minőségű olaj, amelyet a vízben porlasztva a bőrön át felvesz a szervezet, erősítve az immunrendszert, serkentve a nyirokáramlást. A fürdő/masszázs során az olaj, a víz és a hő az egész embert "beburkolja", mintegy gyógyító, meleg burkot képezve körülette, támogatva a gyógyulást, relaxációt és megnyugvást. A fürdő után a test hosszú órákkal, sőt napokkal később is képes megtartani az átmelegedettség érzetét, szemben a hagyományos fürdőkkel. Ugyanakkor  terápia előnye a szelídségében is rejlik. Az ideális hőmérséklet, a semleges közeg és a szelíd terápia lehetővé teszi, hogy a kisgyermekkortól kezdve a várandósságon át az idős korig mindenki igénybe vehesse, anélkül, hogy megterhelné a keringést és a szervezetet, mint a hagyományos meleg fürdők. A másik előnye az egyedi olajválasztás. az olajok többnyire egy alap-, hordozóolaj és egy éterikus olaj kombinációi: rozmaring, levendula, kamilla, körömvirág, eukaliptusz stb,), amelyeket a szervezet a bőrön keresztül felvesz és emellett a bedörzsölés az egész nyirokáramlást serkenti, ösztönözve a szervezetet a gyógyulásra.

 

Gyermekek részére:

A felgyorsult világunk a kisgyermekek számára igen stresszes. A feszült mindennapokban fontos egy nyugodt, zavartalan, meghitt pihenés. Az olajdiszperziós fürdő rendkívül jó hatással van az érzékekre. Segít a félelem, az érzéketlenség, a bizalmatlanság, szorongás legyőzésében. 

Különösen hatékony terápia a fejlődési zavarok, szorongás, feszültség, magatartás- és figyelemzavar esetén. 

 

Felnőttek esetében:

Betegségek hosszú sorának esetében léteznek olyan olajok, amelyek speciálisan annak az adott betegségnek a gyógyulását segítik elő (bőrbetegségek, migrén, reuma, keringési zavar, gyulladásos folyamatok, cukorbetegség, stroke utáni állapot, tüdőbetegség, stb.). De nem csak testi, hanem lelki problémák esetén is igen hatékony: kiégés, stressz, feszültség, szorongás, krónikus fáradtság. 

Emellett pusztán szépészeti kezelésként is szívesen alkalmazzák, ugyanis a diszpergált olajnak köszönhetően a kezelés után a bőr és a haj akár egy hétig is hidratált, puha, bársonyos lesz. Kúrák során pedig az érdes bőr, a narancsbőr, a pattanásosság is látványosan javul. 

 

Ár: 

Felnőtt olajos fürdő kezeléssel (90 perc) 10 000 Ft

Felnőtt olajos fürdő (45 perc) 5000 Ft

 

Gyermek olajos fürdő kezeléssel (60 perc) 6000 Ft 

Gyermek olajos fürdő (30 perc) 3000 Ft

 

Szakértőnk

Erhardt Györgyi

fürdőterápia

Gyermekeim születése után kezdtem el érdeklődni a természetes gyógymódok iránt. Anyukaként,,...

Ha több információt szeretne kérni a terápiáról, illetve be szeretne jelentkezni, kérjük, hogy az űrlap valamennyi rubrikáját töltse ki!