Homeopátia, antropozófus orvoslás

A homeopátiás (antropozófus terápiás) találkozás során az első alkalommal egy hosszú beszélgetésre és egy alapos vizsgálatra kerül sor. Az orvosi leleteket, a panaszokat és testi/lelki/mentális tüneteket részletesen átbeszéljük, kitérve a legapróbb részletekre. Fontos számos - a beteg számára talán furcsa - alkati sajátosság is, úgy, mint alvási szokások, étkezési preferenciák, hőháztartás, izzadékonyság stb. Ez az első alkalom egy-másfél órát vesz igénybe.

Integrált (a nyugati orvoslás elveit és szabályait betartó, de az embert szellemi-lelki-testi egységként tekintő) orvoslás révén a hagyományos gyógyszeres terápiát figyelembe véve választunk a betegnek egy homeopátiás szert. A szerválasztás a klasszikus homeopátia elveit követi. A homeopátia  hasonlóság elvén működik. A világban rendet és rendszert tapasztalhatunk, így a gyengeségben megmutatkozó tünetek összessége rámutat egy növényi, állati vagy ásványi szerre, amellyel energetikailag helyreállítható a szervezet életereje. Az alkatilag hasonlónak ítélt szer az öngyógyításra teszi alkalmassá a szervezetet, elérve általa egy tartós tünetmentes állapotot, valamint az egészséges helyzetet képes stabilizálni.

 

Az antropozófus készítmények a homeopátiás szerhez hasonlóan hígított, dinamizált szerek, fitoterápiás készítmények. Javasolt lehet még a pakolások, borogatások alkalmazása. Az antropozófus terápia ezeken a készítményeken és tevékenységeken túl tartalmaz egy komplex javaslatot az életvezetésre, művészeti tevékenységre, mozgás-, fürdő-, mese és fejlesztőterápiára, amelyeket a beteg a Napsugaras Házban igénybe is vehet.

 

A rendelésemen a két, egymással teljesen összhangban lévő, összeférhető terápiás módszert egyaránt alkalmazom.

 

Szakértőnk

Dr. Kiss Eszter

Homeopata, antropozófus orvos

Szegeden végeztem az orvosi tanulmányaimat, majd néhány év klinikai és gyógyszeripari...

Ha több információt szeretne kérni a terápiáról, illetve be szeretne jelentkezni, kérjük, hogy az űrlap valamennyi rubrikáját töltse ki!